Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

PLAYS BACH ORGAN.. -SACD-

SUZUKI, MASAAKI

SCHNITGER/HINZ ORGAN IN THE MARTINIKERK, GRONINGEN

SACD   1 disc(s)   01-10-2015
Classical | Organ

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (op=op)

€ 22.95
Extra info: .. WORKS / ON THE MARTINIKERK ORGAN, GRONINGEN
Maatschappij: Outhere
Label: BIS
Barcode: 7318599921112
Artikelcode: T22489
Suffix - prefix: 2111 BIS

Toccata & Fugue in D minor, BWV565
Pastorale in F major, BWV590
Chorale Partita BWV767 'O Gott, du frommer Gott'
Fantasia in G major, BWV572
Prelude & Fugue in G minor, BWV535
Canonic Variations on the Christmas Hymn 'Vom Himmel hoch, da komm ich her', BWV769
Prelude & Fugue in E minor, BWV548 'Wedge'

Een liefhebber van Bach, maar niet van diens orgelwerk? Of alle bekende orgelwerken van Bach wel in een of andere uitvoering in huis? In beide gevallen: stop met alle bezigheden en bestel directr deze cd met bekende orgelwerken als de Toccata en Fuga in d BWV 565, de Fantasia in G BWV 572 en de Canonische variaties over Vom Himmel hoch, da komm ich her BWV 769. Waarom? Omdat de organist niemand minder is dan Masaaki Suzuki die op het majestueuze Schnitger-Hinz-orgel van de Martinikerk in Groningen duizelingwekkend fantastisch speelt. En omdat de opnametechnici deze sacd ook nog eens zo geregistreerd hebben dat de huiskamer een kerk wordt. Suzuki, de grote man achter het Bach Collegium Japan en een mooie reeks cantateregistraties, komt met deze cd terug bij zijn eerste muzikale liefde. Hij begon zijn carrière ooit op twaalfjarige leeftijd als kerkorganist in Kobe en studeerde orgel en klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam. Die levenslange liefde voor het orgel, gecombineerd met een diepe kennis van het wezen van Bach, heeft een plaat opgeleverd die Bach ongetwijfeld vreugdevol op de top van de Parnassus doet dansen.

Dus aarzel niet en dans mee
Paul Janssen - Klassieke Zaken Magazine (5-2015)

Masaaki Suzuki is voor velen vooral de dirigent van het Bach Collegium Japan en de reeks eigenzinnige opnamen van de ‘Bachcantates’. Zijn wortels liggen echter bij het klavecimbel en het orgel. En als hij in die hoedanigheid de majestueuze orgelwerken van Bach aanpakt, gebeurt er iets bijzonders. Alsof de noten werkelijk vleugels krijgen. Een aangenaam detail voor orgelliefhebbers en chauvinisten: Suzuki koos het Schnitger-Hinszorgel van de Groningse Martinikerk als voertuig van zijn gedachten, een van de grootste en best bewaarde barokorgels ter wereld.

“One of the most versatile of all Bachians, Masaaki Suzuki still manages to spring a surprise with this outstanding recital...From its woody chuff to bright rasp, the instrument is superbly captured here and Suzuki uses it with flair and imagination...both this performance [of Von Himmel Hoch] and that of the pungent Pastorale breathe wioth the best seasonal spirit.”
BBC Music Magazine - January 2016 *****