Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Biber: Mystery Sonatas

Hirasaki, Mayumi

CD   2 disc(s)   07-10-2022
Classical | Violin

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 29.95 € 31.95
Drager: CD
Maatschappij: Outhere
Label: Passacaille
Barcode: 5425004840882
Artikelcode: 5D2510
Suffix - prefix: 1088 PAS

Mayumi Hirasaki (violin), Jan Freiheit (viola da gamba), Michael Freimuth (Lute & theorbe), Johannes Loescher (violon), Christine Schornsheim (harpsichord & Organ)

Bibers Rozenkranssonates behoren zonder twijfel tot de kleurrijkste en briljantste virtuoze werken in de hele barokvioolliteratuur. Hun onderscheidende kenmerk is de scordatura, een stemming van de vioolsnaren die individueel voor elke sonate wordt voorgeschreven, waardoor een meer kleurrijke differentiatie van de muzikale karakters mogelijk is. Voor haar minutieus voorbereide en doordachte opname heeft scordatura-specialist Mayumi Hirasaki een groep gerenommeerde specialisten bijeengebracht en presenteert zo een van de meest opmerkelijke opnames van deze cyclus, die nooit ophoudt te boeien. Aan goede opnamen van de 'Rozenkranssonates' is natuurlijk geen gebrek, en toch is het de moeite waard om deze nieuwe opname eens te beluisteren. Los van de technische soevereiniteit, die boven elke twijfel verheven is, onderscheidt Mayumi Hirasaki zich vooral door haar vermogen om rustig te spelen, zonder iets opzichtigs te doen en zo het meditatieve karakter van deze muziek te benadrukken.

Biber:
  The Rosary Sonatas

Luister Magazine 769 - LUISTER NEGEN