Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Herz und Mund und Tat und Leben

Bach Cantatas BWV 6-99-147

Philippe Herreweghe

1 disc(s)   08-09-2023
Classical | Vocal

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 19.95
Extra info: Philippe Herreweghe
Dirigent: Philippe Herreweghe
Maatschappij: Outhere
Label: LPH
Barcode: 5400439000414
Artikelcode: 01545A
Suffix - prefix: 041 LPH

Dorothee Mields (soprano), Alex Potter (alto), Guy Cutting (tenor), Peter Kooij (bass) & Collegium Vocale Gent, Philippe Herreweghe

Na een Johannes-Passion die alleen maar lovende kritieken oogstte (Gramophone Editor's Choice, BBC Music Magazine's Choice, Trophee de Radio Classique)..., vervolgen Philippe Herreweghe en zijn ensemble Collegium Vocale Gent de reis naar het hart van Bachs oeuvre dat hen wereldberoemd heeft gemaakt met een programma van cantates. De drie hier opgenomen werken zijn tussen 1723 en 1725 gecomponeerd voor de St. Thomaskerk in Leipzig, waar de componist van 1723 tot aan zijn dood in 1750 de functie van Kantor bekleedde.

Bach, J S:
 Cantata BWV6 'Bleib bei uns, denn es will Abend werden'
 Cantata BWV99 'Was Gott tut, das ist wohlgetan'
 Cantata BWV147 'Herz und Mund und Tat und Leben'

TOEGANG TOT DE BACHHEMEL

"Philippe Herreweghe en Johann Sebastian Bach. Als deze twee namen in één adem genoemd worden weet iedereen dat er wat moois te gebeuren staat. Al sinds de vroege jaren tachtig van de twintigste eeuw neemt de Belgische dirigent het werk van de Thomascantor met zijn Collegium Vocale Gent op het hoogste niveau op. En klaar is hij nooit. Na een jubelend ontvangen nieuwe opname van de Johannes-Passion wierp hij zich op drie naar eigen zeggen favoriete cantates, waarvan Was Gott tut, das ist Wohlgetan (BWV99) en Herz und Mund und Tat und Leben (BWV 147) waarschijnlijk de bekendste zijn. En het resultaat is wederom adembenemend. Met zijn vertrouwde solisten Dorothee Mields, Alex Potter, Guy Cutting en Peter Kooij weet Herreweghe met zijn koor en orkest de toegang tot de Bachhemel te vinden. Elke lijn, vocaal of instrumentaal, is even betoverend als meeslepend. Een cd om elke keer weer de dag mee te beginnen."
Klassieke Zaken Magazine 3 & 4 - 2023

CD van de Week - Radio 4

LUISTER MAGAZINE 779 - Luister NEGEN