Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

LOVING VINCENT

MOVIE

CAST: SAIORSE RONAN, DOUGLAS BOOTH, AIDAN TURNER

DVD   1 disc(s)   22-02-2018
Drama - Movie

Levertijd : +/- 5 - 15 werkdagen

€ 20.95
Extra info: CAST: SAIORSE RONAN, DOUGLAS BOOTH, AIDAN TURNER
Maatschappij: Play it again Sam
Label: CINEART
Barcode: 5051083126618
Artikelcode: T81189
Suffix - prefix: A568811 074
Talen: French English 
Ondertiteling: Dutch 
(Beeld)formaat: 16:9 
Geluid: DOLBY DIGITAL 5.1 
Regiocode(s): 2: Europa, Groenland, Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland, Japan, Egypte en het Midden-Oosten 
Speelduur: 91 minuten

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

 Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

 De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

 In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (THE QUEEN) en Saoirse Ronan (BROOKLYN).

 Genomineerd voor een Oscar, Golden Globe en BAFTA Award. (Allen voor Beste Animatiefilm)