Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Brahms: Violin Concert D-Dur

Fischer, Julia

.. D-Dur

DVD   1 disc(s)   01-07-2018
Classical | Violin

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 28.95
Extra info: .. D-Dur
Drager: DVD
Maatschappij: Outhere
Label: Belvedere
Barcode: 4260415080066
Artikelcode: X26691
Suffix - prefix: 08006 BVE
Instrument(en): VIOLIN

Julia Fischer (violin) & Cleveland Orchestra, Franz Welser-Möst

The Cleveland Orchestra is de 'aristocraat onder de Amerikaanse orkesten' en zijn dirigent, Franz Welser-Möst, regeert zijn onderdanen met fluwelen handschoen. Inderdaad, fluweel en zijde blijven terugkomen in beschrijvingen van het geluid van de Clevelanders onder hun chef-dirigent. Het is de behendige afwisseling van Welser-Möst tussen gladheid en een geluid dat zo scherp is als een wolkenkrabber. Dat houdt het ensemble en het publiek figuurlijk scherp. Men zou kunnen zeggen dat Brahms' Vierde en laatste symfonie gloeit van herfstkleuren. Begiftigd met een sterke ondertoon van ingetogen melancholie, lijkt het te smachten naar een onherstelbaar verleden. Franz Welser-Möst biedt een slanke voortstuwende uitvoeringvan dit werk met zijn sterk geconcentreerde Cleveland Orchestra. Het snelle tempo van de symfonie in de handen van Welser-Möst weerspiegelt de zoektocht van de dirigent naar een onderscheidende, verre van de mainstream interpretatie. Bijna gelijktijdig geschreven in de late jaren 1870, Johannes Brahms' spetterende Academische Festival Ouverture en het Vioolconcert Op. 77 getuigen van een componist op het toppunt van zijn kunnen, een volwassen meester van grootschalige meesterwerken. Het Vioolconcert vereist extreme technische vaardigheid. Als om dit te illustreren, spant violiste Julia Fischer zich vanaf het allereerste begin van dit emotioneel verschroeiende werk aan om een ??ingetogen maar gepassioneerde toon te behouden.

Brahms:
 Academic Festival Overture, Op. 80
 Violin Concerto in D major, Op. 77
 Symphony No. 4 in E minor, Op. 98

Recorded live at Severance Hall, Cleveland, Ohio, January 2014

Languages: Bonus: English with subtitles in German
Picture Format 16:9 / Region Code: 0 / DVD 9 NTSC