Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

MEMBRA JESU NOSTRI

BUXTEHUDE, D.

RICERCAR CONSORT/PHILIPPE PIERLOT

CD   1 disc(s)   21-03-2019
Classical | Easter music

Levertijd : +/- 5 - 15 werkdagen

€ 20.95
Extra info: RICERCAR CONSORT/PHILIPPE PIERLOT
Maatschappij: Play it again Sam
Label: MIRARE
Barcode: 3760127224457
Artikelcode: X58084
Suffix - prefix: 445 MIR

Ricercar Consort, Philippe Pierlot

In 1680, Dietrich Buxtehude sent his friend Gustav Düben the score of Membra Jesu nostri. In this perfectly balanced work, he addresses the senses directly, immersing us in the sufferings of Christ: we feel the hammer blows, the heart that stops beating…

Through the genius of his music Buxtehude succeeds in moving us, enlightening us and instructing us in the profound meaning of the text.

Buxtehude:
 Gott, hilf mir BuxWV 34
 Membra Jesu nostri, BuxWV75

"De tijd is allang voorbij dat Dieterich Buxtehude louter werd gezien als componist van orgelmuziek en als voorloper van Bach. Buxtehudes orgelmuziek is natuurlijk fantastisch, maar het overgrote deel van zijn oeuvre bestaat uit vocale werken. De belangstelling daarvoor is de laatste decennia sterk toegenomen en velen zijn inmiddels overtuigd van de hoge kwaliteit van Buxtehudes vocale muziek. Membra Jesu Nostri is zelfs uitgegroeid tot Buxtehudes bekendste werk. De zeven cantates, meditaties over het lichaam van Jezus, zijn voor de lijdenstijd geschreven maar zijn niet zo exclusief aan die periode van het jaar gebonden als de passies van Bach. Er zijn heel wat uitvoeringen op cd verkrijgbaar, zowel met koor als met solistische bezetting. Het Ricercar Consort, specialisten op het gebied van de Duitse barok, komt nu met een prachtige nieuwe versie. Daarin horen we vijf zangers, onder wie sopraan Maria Keohane en countertenor Carlos Mena, die een perfect ensemble vormen. Vooral de zesde cantate, waarin het hart van Jezus wordt bezongen, is bijzonder omdat Buxtehude daarin vijf gamba’s aan het ensemble toevoegt. Die gamba’s mengen dan weer hemels mooi met de zangers. Het Ricercar Consort levert andermaal een top-cd af."
Klassieke zaken Magazine 20-2019