Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Requiem

Mozart, Wolfgang Amadeus

Musicaeterna/the New Siberian Singers/Currentzis

LP   2 disc(s)   02-08-2019
Classical | Choral Music

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 44.95
Extra info: Musicaeterna/the New Siberian Singers/Currentzis
Opgelet: Voor dit artikel heb je een platenspeler nodig
Drager: LP
Maatschappij: Outhere
Label: Alpha
Barcode: 3760014194689
Artikelcode: Y18468
Suffix - prefix: 468 ALPHA
Orkest: MUSICAETERNA/THE NEW SIBERIAN SINGERS

Simone Kermes (soprano), Stephanie Houtzeel (mezzo-soprano), Markus Brutscher (tenor), Arnaud Richard (bass) & The New Siberian Singers, MusicAeterna, Teodor Currentzis

De Griekse dirigent Teodor Currentzis is een van de meest interessante persoonlijkheden in de muziekwereld. Als gepassioneerd visionair met een bijna uitbundig muzikaal temperament was de student van de legendarische dirigentensmederij van Ilya Musin er bijvoorbeeld in geslaagd om van Novosibirsk een van de muzikale centra van Rusland te maken voordat hij een internationale schietpartijster werd. Zijn heruitgebrachte opname van Mozarts Requiem is niet alleen boeiend vanwege de uitstekende instrumentatie, maar ook vanwege de expressieve muzikaliteit, die zijn lezing tot een van de referentie-opnamen in de allerminst enge discografie van het werk heeft gemaakt.

Mozart:
 Requiem in D minor, K626

"In a word it is electrifying...from the opening bars of the Introitus it is evident that this is period-instrument playing of world calibre. Making good use of authentic instruments, the string playing is lean, crisp and punchy...The New Siberian Singers turn out to be an exceptionally well-drilled and lithe choir with superb ensemble...I cannot remember hearing the 'Dies Irae' sung more thrillingly or the 'Lachrimosa' so laceratingly sad."
International Record Review - May 2011