Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Beethoven: the Famous Piano Sonatas

Lewis, Paul

.. Piano Sonatas

CD   2 disc(s)   10-06-2022
Classical | Piano

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 23.95
Extra info: .. Piano Sonatas
Drager: CD
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Harmonia Mundi
Barcode: 3149020945650
Artikelcode: 9C4211
Suffix - prefix: 290403031 HMX

Paul Lewis (piano)

Dit zijn geen nieuwe opnames van pianist Paul Lewis, maar zijn afkomstig uit zijn volledige cyclus van Beethovens sonates, opgenomen in de late jaren 2000 en uitgebracht in 2009. Paul Lewis' opname van Beethovens pianosonates is een van de belangrijkste complete opnames van de afgelopen tijd. Om de 20-jarige samenwerking met de Britse pianist te vieren, presenteert harmonia mundi de beroemdste sonates uit het Nieuwe Testament van de pianomuziek. Elk van de werken uit een periode van twee decennia heeft zijn eigen speciale karakter - een prachtige gelegenheid om Paul Lewis' oneindige bereik van toucher te bewonderen, die met zijn combinatie van precisie en verbeelding de volledige poëzie van deze beroemde werken onthult.

Het idee om een "grootste hits" te maken voor Lewis is intrigerend, want hij is iemand die detail belangrijker vindt dan groot drama. Het plan lijkt te hebben gewerkt. Het eerste deel van pianosonate nr. 14 in cis mineur, op. 27, nr. 2 ("Mondschein"), heeft, om welke reden dan ook, tijdens dit schrijven meer dan 100.000.000 (honder miljoen) streams op streamingdiensten verzameld, met als resultaat dat veel mensen zeer goed Beethoven-spel horen. Lewis sentimentaliseert niets in dit beroemde eerste deel, maar het heeft een buitengewoon goed beheerste doorzichtigheid. Zelfs Für Elise, WoO 59, de ultieme kastanje van Beethoven, krijgt een doordachte en meeslepende uitvoering. Men zou zich kunnen afvragen of Pianosonate nr. 29 in Bes majeur, Op. 106 ("Hammerklavier"), echt een beroemde Beethoven-sonate is, maar Lewis is ongeëvenaard in het verhelderen van de texturen van dit netelige werk, en nieuwe luisteraars kunnen er slechter aan doen dan hier te beginnen met de veelbesproken Beethoven. Voor pianosonate nr. 8 in c klein, op. 13 ("Pathétique"), en pianosonate nr. 23 in fis mineur, op. 57 ("Appassionata"), zou je stormachtigere lezingen kunnen vinden, maar deze zijn van het soort dat ervoor zorgt dat de luisteraar keer op keer terugkeert om alle details in zich op te nemen. Deze collectie verdrijft gemakkelijk elk vermoeden dat Harmonia Mundi alleen maar op zoek was naar meer winst uit de originele set.

Beethoven:
 Piano Sonata No. 8 in C minor, Op. 13 'Pathetique'
 Piano Sonata No. 14 in C sharp minor, Op. 27 No. 2 ‘Moonlight'
 Piano Sonata No. 23 in F minor, Op. 57 'Appassionata'
 Piano Sonata No. 29 in B-flat major, Op. 106 'Hammerklavier'