Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Astor Piazzolla: the Cello Album

Yamanaka, Atsushi / Dai Miyata / Kazuma Miura

.. Cello Album

CD   1 disc(s)   04-08-2023
Classical | Chamber Music

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 22.95 € 24.95
CD  
Extra info: .. Cello Album
Maatschappij: Outhere
Label: Mdg
Barcode: 0760623229324
Artikelcode: 4E1570
Suffix - prefix: 65022932 MDG

Dai Miyata (cello), Atsushi Yamanaka (piano), Kazuma Miura (bandoneon) & Verus String Quartet

Voorspel
Wat de blues is in het noorden, is de tango in het Amerikaanse zuiden. Astor Piazzolla haalde deze bonte mengeling van slavenliederen, Caribische levensvreugde en muziek van Europese immigranten uit het milieu van de Argentijnse favela's en maakte het geschikt voor de salon en concertzaal wereldwijd. Stercellist Dai Miyata laat in pakkende arrangementen de pure kracht en passie horen van deze muziek, die vandaag de dag nog steeds erg populair is.

Impuls
Toch had Piazzolla eigenlijk iets heel anders in gedachten: gesteund door Artur Rubinstein had de compositiestudent van Alberto Ginastera aanvankelijk Johann Sebastian Bach als model - totdat Nadia Boulanger hem met drastische woorden ("Idioot!") na een bandoneonvoorspel virtueel op het rechte pad van zijn eigenlijke bestemming duwde ..

Passie
De "serieuze" compositielessen hebben echter hun sporen nagelaten; Piazzolla's tango's zijn stuk voor stuk prachtig gemaakt en ontvouwen hun individuele uitstraling in de meest uiteenlopende instrumentaties. Dai Miyata heeft topklasse partners aan zijn zijde: arrangeur Yamanaka begeleidt hem op de piano en het Verus strijkkwartet geeft niet alleen ritmische impulsen met zijn kleurrijke speeltechniek.

Passie
En natuurlijk mag de bandoneon niet ontbreken - Kazuma Miura draagt naast de typische tangokleur zijn eigen arrangement bij aan "Milonga sin Palabras". Met deze indrukwekkende nieuwe productie uit het Denon MDG-programma toont Dai Miyata een geheel nieuw facet van zijn veelzijdige vaardigheden, die hem tot een rijkelijk onderscheiden prijswinnaar van verschillende internationale competities hebben gemaakt.

Piazzolla, A:
 1. Escualo
 2. Tangata
 3. Milonga sin palabras
 4. Romance del Diabolo
 5. Allegro tangabile
 6. Tzigane Tango
 7. Violentango
 8. Sur: Regreso al Amor
 9. Introducción al Angel
 10. Milonga del Angel
 11. La Muerte del Angel
 12. Resurrección del Angel
 13. Adiós Nonino