Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

INSIGHT

PHILIPPENS, ROSANNE

WORKS FOR SOLO VIOLIN / WORKS BY BIBER/BACH/ENESCU A.O.

CD   1 disc(s)   03-05-2019
Classical | Violin

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 19.95 € 22.95
Extra info: WORKS FOR SOLO VIOLIN / WORKS BY BIBER/BACH/ENESCU A.O.
Maatschappij: Play it again Sam
Label: CHANNEL CLASSICS
Barcode: 0723385416197
Artikelcode: X69313
Suffix - prefix: 41619 CCS

Rosanne Philippens (violin)

'I am used to creating my performance programs in solitude. For this solo album INSIGHT I wanted to take on a new challenge: to compile a program together with my public. Discovering new insights for both of us. So I took my violin and started a journey with concerts throughout Europe, trying out a collection of pieces. After each concert I asked the audience for feedback: which pieces should I leave out or add? What was your general feeling of the atmosphere? Instead of considering my audience as a passive listener, I invited them to participate and feel involved. On the way to the next concert I thought about the reactions. During the tour the programme slowly started to make sense. This is what INSIGHT is about. The booklet gives you insight in the process of making a programme, the music itself is the final result. To be expected: this is not your regular classical programme. Don't be surprised if a baroque piece from 1676 is cut in two or if the Sarabande of the 20th-century composer Enescu is embraced by dances by Bach. Be open to new insights and enjoy!' (Rosanne Philippens)

Biber:
 The Rosary Sonatas: Passacaille, Part I
 The Rosary Sonatas: Passacaille, Part II

Enescu:
 Airs dans le genre roumain

Philippens:
 Intermezzo I
 Intermezzo II
 Intermezzo III

Ysaÿe:
 Sonata for solo violin in D minor, Op. 27 No. 3 'Ballade'

"Violiste Rosanne Philippens ging voor haar solo-cd INSIGHT een nieuwe uitdaging aan. Deze keer ging ze niet in haar eentje aan een bureau een programma verzinnen. Ze bedacht iets om dat samen met haar publiek te doen. Een manier om zichzelf, maar ook haar publiek nieuwe inzichten te geven. Ze pakte haar viool en begon aan een reis met concerten door heel Europa. Bij elk concert probeerde ze een verzameling stukken uit. En na elk concert vroeg ze het publiek om feedback: welke stukken moet ze weglaten of juist toevoegen? Hoe voelde het en hoe was de sfeer? In plaats van haar publiek als een passieve luisteraar te beschouwen, vroeg ze hen om deel te nemen en zich betrokken te voelen.Op weg naar het volgende concert verwerkte ze de reacties. Zo ontstond gaande weg een logisch programma. Het resultaat: een barokstuk uit 1676 is in tweeën gesneden, een Sarabande van de twintigste-eeuwse componist Enescu wordt gebroederlijk omarmd door dansen van J.S. Bach. INSIGHT is een fijn en alles behalve regulier klassiek programma geworden vol nieuwe inzichten."
CD van de Week - Radio 4

"Een eigenaardige productie, deze cd. Nergens is te vinden welk instrument Rosanne Philippens bespeelt. Ook naar het repertoire moet je met een lampje zoeken. Eenmaal gevonden vragen de kleine lichtgroene lettertjes om een scherpe bril. Het gaat om solo-vioolmuziek, opgenomen in de Gereformeerde Kerk in Renswoude, kort nadat Philippens vorig jaar een Europese tour heeft gemaakt. De reacties van het publiek werden door haar meegenomen bij het vaststellen van muziek en volgorde. Zoals ze in het booklet schrijft: ‘Telkens heb ik naar reacties gevraagd. Hoe men de sfeer vond, de volgorde van de muziek, de lengte, etcetera. Dat bood me veel inzicht en bracht me tot de titel van de cd: Insight.’ Biber, Bach, Enescu en Ysaÿe komen voorbij, soms door elkaar heen. Essentieel voor Philippens was de afwisseling in sfeer en beleving, een zodanig verrassingseffect dat je dóórluistert. Bij een solorecital is dat natuurlijk essentieel, maar bij een cd gelden andere maatstaven: helemaal niet erg om in partjes te luisteren. Het afbreken zal dan ook bij menigeen irritatie wekken. Hoe het ook zij, het artistieke niveau is gelukkig van dien aard dat je van begin tot eind geboeid blijft. Met name de deeltjes Bach zijn om van te smullen."
Klassieke Zaken Magazine 3-2019