Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Brahms Piano Concertos

Trpceski, Simon / Cristian Macelaru / Wdr Sinfonieorchester

CD   2 disc(s)   17-11-2023
Classical | Piano

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 29.95
Drager: CD
Maatschappij: Outhere
Label: Linn
Barcode: 0691062073226
Artikelcode: 6E6877
Suffix - prefix: 732 CKD

Simon Trpceski (piano) & WDR Sinfonieorchester, Cristian Macelaru

Twee jaar na hun bekroonde opname van de Sjostakovitsj-concerten met het Janácek Philharmonic Ostrava (geprezen in The Sunday Times vanwege de combinatie van 'technische bravoure en legato' van de Macedonische pianist), herenigen Trpceski en Macelaru zich voor de twee Brahms-concerten, gecomponeerd ruim twee decennia uit elkaar. De variaties van de componist op een thema van Schumann stonden op Trpceski's laatste soloalbum, toen BBC Music Magazine de 'ernstige schoonheid' van zijn interpretatie prees.

In deze langverwachte nieuwe release herenigen Simon Trpceski en dirigent Cristian Macelaru zich om de pianoconcerten van Brahms op te nemen. Hun ongeëvenaarde chemie, die van het grootste belang is in de kamermuziekconcerten van Brahms, komt volledig tot zijn recht in deze nieuwe uitvoeringen, die de muzikale affiniteit van de twee artiesten naar voren brengen. Deze twee contrasterende concerten, het ene begint in de duisternis en het andere in het licht, zijn Brahms' belangrijkste bijdrage aan het genre. Met Trpceski's onberispelijke techniek en gevoelige spel komen pianoliefhebbers aan hun trekken. Macelaru's orkest, het WDR Symfonieorkest, maakt de bezetting compleet;

Een perfecte aanvulling op zijn vorige album met pianoconcerten van Sjostakovitsj, dat talloze prijzen ontving (o.a. BBC Music Magazine Concerto Choice, Le Choix de France Musique).

Brahms:
 Piano Concerto No. 1 in D minor, Op. 15
 Piano Concerto No. 2 in B flat major, Op. 83

"It is a splendid showcase, not just for the performers, but for the music: it has such a pleasing, expansive warmth and sense of relish. Apart from anything else, it sounds as if the performers are having the time of their lives."
BBC Music Magazine - January 2024 *****