Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Tainted

Delange, Ilse

CD   1 disc(s)   03-05-2024
Popular | Country

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 21.95 € 22.95
Drager: CD
Maatschappij: Universal
Label: Idvd
Barcode: 0602465176995
Artikelcode: 8E2485
Suffix - prefix: 5176995 060246

Net als de eerste singles ("Confetti Shotgun" & "Quiet") combineert ook "Tainted" DeLange's country roots met hedendaagse pop en indierock, maar bovenal zet de Nederlandse vanaf het begin het tempo erin: op zoek naar zichzelf wordt ze in het allereerste couplet verliefd, om even later de barsten in dit geluk te herkennen. "I got a tainted heart", haar hart is bezoedeld als ze zijn "concept of forever" niet kan bevatten. Omdat het weelderig geproduceerde arrangement zo krachtig is, kan ze uiteindelijk haar teleurstelling omzetten in nieuwe moed - en vol vertrouwen naar de toekomst kijken, uiterlijk in de epische finale.

"Ik ben ongelooflijk trots op dit nummer," zegt DeLange. "Het begon als een heel klein akoestisch idee. En ik had nooit gedacht dat het daarna zo episch zou klinken. We hebben de single al live gespeeld - en het ging echt los! I LOVE IT!"

"Hoe kan zoiets moois zo fout gaan - dat is een vraag die we onszelf allemaal wel eens stellen. Je denkt dat iets niet kapot kan gaan... en dan gaat het kapot", vervolgt ze over 'Tainted'. Het probleem is vaak "individuele waarheden" die onze hele perceptie van de situatie kunnen vervormen. Na de catastrofe heb je "wat tijd nodig om te hergroeperen". En dan breekt er eindelijk nieuw licht door de scheuren. Zodat er weer nieuwe bloemen kunnen groeien."


1. Tainted
2. Easy Come, Easy Go
3. Confetti Shotgun
4. This Isn’t Really Love
5. Good To You
6. Willing
7. Stranger I Once Knew
8. Running Out Of Tears
9. Quiet
10. Owe It All To You
11. Drown Us Out
12. Softly Spoken