Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Bruckner: Complete Symphonies Edition

Thielemann, Christian & Wiener Philharmoniker

.. Complete Symphonies Edition

CD   11 disc(s)   13-10-2023
Classical

Levertijd : +/- 4 tot 7 werkdagen

€ 90.95
CD  
Extra info: .. Complete Symphonies Edition
Maatschappij: Sony Music
Label: Sony Classical
Barcode: 0196587601720
Artikelcode: 4E0052
Suffix - prefix: 60172 196587

Wiener Philharmoniker, Christian Thielemann

De Wiener Philharmoniker en Christian Thielemann presenteren de nieuwe complete opname van alle Bruckner-symfonieën voor het jubileumjaar 2024 voor Sony Classical.

"Anton 11 Symfonieën" is de eerste complete opname van de symfonieën van de Wiener Philharmoniker onder één dirigent - Christian Thielemann, die een nauwe band heeft met het orkest van wereldklasse en zich heeft gevestigd als een van de meest gerespecteerde vertolkers van het romantische Oostenrijks-Duitse repertoire van zijn generatie.

Op 11 cd's bevat de uitgave niet alleen de bekende symfonieën nr. 1 tot en met 9, maar ook de zogenaamde "Zeroth", evenals de "Studiesymfonie", en een 172 pagina's tellend boekje.

De release van de complete opname vindt plaats in de aanloop naar de 200e geboortedag van de componist in 2024. Weinig orkesten kunnen bogen op zo'n speciale band met Bruckner als de Wiener Philharmoniker, die dit jaar werd bekroond met de OPUS-Klassik "Orkest van het jaar" voor de voor-release opname van Anton Bruckners Negende Symfonie.

Prof. Daniel Froschauer, voorzitter van de Wiener Philharmoniker, legt uit: "Met deze opname brengt de Wiener Philharmoniker hulde aan het omvangrijke symfonische oeuvre van Anton Bruckner. Als bijna geen ander orkest kunnen we terugkijken op een gedeelde geschiedenis met hem, die werd gedragen door de grote waardering van de componist voor het orkest en een beslissende invloed had op de Oostenrijkse muziekcultuur. Het jubileum is een welkome gelegenheid om de traditie van Bruckners muziek voor het eerst in de geschiedenis van ons orkest nieuw leven in te blazen met een complete opname van alle negen symfonieën en twee van zijn zelden uitgevoerde ingenieuze vroege werken met één en dezelfde dirigent. We hebben een zeer nauwe artistieke samenwerking en vriendschap met Christian Thielemann".

Christian Thielemann voegt hieraan toe: "Ik vind de samenwerking met de Wiener Philharmoniker buitengewoon verrijkend en harmonieus, niet alleen artistiek maar ook op persoonlijk vlak. Ik voel me bijzonder thuis bij dit orkest en kan hen in de eerste plaats alleen maar bedanken voor de ongelooflijk geweldige samenwerking. Het feit dat we alle Bruckner-symfonieën samen hebben kunnen opnemen en dat ik onverwacht de eer heb gehad om de eerste dirigent te zijn die alle Bruckner-symfonieën met dit orkest heeft opgenomen, is een heel bijzonder genoegen.

Bruckners cyclus van negen genummerde en twee ongenummerde symfonieën is een van de grote spirituele autobiografieën van de muziekliteratuur.

Bruckner:
 Symphonies 0-9
 Symphonies 1-9
 Symphony No. 0 in D minor 'Nullte'
 Symphony No. 1 in C minor
 Symphony No. 2 in C minor
 Symphony No. 3 in D minor ‘Wagner Symphony'
 Symphony No. 4 in Eb Major 'Romantic'
 Symphony No. 5 in B flat major
 Symphony No. 6 in A major
 Symphony No. 7 in E Major
 Symphony No. 8 in C minor
 Symphony No. 9 in D Minor
 Symphony No. 00 in F minor 'Study Symphony'