Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Haydn Complete Piano Sonatas

Bavouzet, Jean-Efflam

.. Complete Piano Sonatas

CD   11 disc(s)   10-11-2023
Classical | Piano

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 89.95 € 107.95
Extra info: .. Complete Piano Sonatas
Drager: CD
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Chandos
Barcode: 0095115230725
Artikelcode: 5E7003
Suffix - prefix: 2007 CHAN

Jean-Efflam Bavouzet (piano)

Deze boxset met de complete Haydn-pianosonates, uitgevoerd door Jean-Efflam Bavouzet, wordt gepresenteerd in een clamshell-doos, verkrijgbaar op elf Cd's voor de prijs van vijf. Dit gigantische project, opgenomen tussen 2009 en 2021, heeft consequent de hoogste lovende kritieken gekregen.

Haydn:
 Complete Piano Sonatas

'Een triomf'
The Sunday Times

'Een opname die de moeite waard is om naar de winkels te haasten. Bavouzet speelt deze inventieve meesterwerken met echte liefde'
Classic FM

 'Afgezien van zijn stilistische beheersing en pure vreugde in de muziek, zorgt Bavouzets mixen en matchen van verschillende periodes in de ontzagwekkende pianistische ontwikkeling van de componist ervoor dat er nooit een saai moment is. De lezingen van Bavouzet maken er sterk aanspraak op het beste Haydn-spel van de laatste tijd op de moderne piano te zijn. Ze zijn het werk van een inzichtelijke muzikant met een diepgaande cultuur en brede interesses, wiens intellectuele emotionele identificatie met Haydn onvoorwaardelijk is, en wiens spel, prachtig weergegeven in technische termen, een genot is om naar te luisteren.'
International Record Review

'Een moderne opnamemijlpaal in de Haydn-discografie'
Gramophone

"Haydn heeft nog nooit zo logisch geklonken, zo verfijnd-Frans, en de vraag is of Bavouzet hier op geloofwaardige wijze een karaktertrek van Haydn radicaliseert, of dat hij niet met terugwerkende kracht de burgerlijke revolutie van het Weense classicisme refeudaliseert en het herinterpreteert als een Frans geesteskind, een horlogemakerskunst. Wat wel in zijn voordeel is, is de spirituele kracht en fragiele magie van de langzame delen, die zich ontvouwen in ascetische eenvoud. Bavouzet is diep ondergedompeld in de sonische kosmos van Haydns pianomuziek en boeit met een interpretatiestijl die kristalheldere texturen combineert met een hoge sensualiteit van klank."
FonoForum - December 2012

"Haydn heeft nog nooit zo logisch, zo spannend, maar ook zo subversief humoristisch geklonken, ... Het klankbeeld is voortreffelijk, helder, kernachtig, van prachtig volume, de Yamaha perfect gestemd."
Stereoplay - Juni 2013