Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Joachim Mendelson/Grazyna Bacewicz: Chamber Works

Silesian Quartet

.. Bacewicz: Chamber Works

CD   1 disc(s)   07-07-2023
Classical | Chamber Music

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 22.95
Extra info: .. Bacewicz: Chamber Works
Drager: CD
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Chandos
Barcode: 0095115218129
Artikelcode: 2E7295
Suffix - prefix: 20181 CHAN

Silesian String Quartet & Karolina Stalmachowska (oboe), Piotr Salajczyk (piano)

Het bekroonde Silezische kwartet presenteert een nieuw album met twee componisten uit Warschau: Joachim Mendelson en Gra?nya Bacewicz. Na het voltooien van zijn muziekstudies in Warschau en Berlijn verhuisde Joachim Mendelson in 1929 naar Parijs, waar hij lid werd van de Association des Jeunes Musiciens Polonais, een vereniging opgericht in 1926 om de studie, publicatie en promotie van de werken van jonge Poolse componisten te vergemakkelijken. Bacewicz kreeg ook steun van de Vereniging en van Paderewski, en studeerde in Parijs bij Nadia Boulanger. De doelstellingen van de verenigingen waren onder meer het herstel van een nationaal muziekleven op het hoogste niveau in Polen (na meer dan een eeuw van gezamenlijke bezetting door Rusland, Pruisen en Oostenrijk), en beide componisten keerden terug naar Warschau en werkten daar tot 1939. gaf les aan het Instituut voor Muziek, en Bacewicz werd leider van het Poolse Radio Symfonie Orkest en vervolgde haar carrière als componist en solist. Mendelson zat gevangen in het getto van Warschau tot 1943, toen hij werd vermoord door de Gestapo. Dankzij de Franse uitgever Max Eschig zijn vijf van zijn werken bewaard gebleven, waaronder het hier opgenomen kwartet en kwintet. Beide Bacewicz-werken op deze opname werden door de componist afgewezen en nooit in haar werkencatalogus opgenomen. Het is een groot geluk dat de manuscripten bewaard zijn gebleven in de Nationale Bibliotheek in Warschau. Een halve eeuw na haar dood bereidde het Koninklijk Strijkkwartet partituren voor en gaf de eerste uitvoeringen.

Bacewicz:
 Quatuor (à cordes)
 String Quartet (Youthful Work)

Mendelson, Joachim:
 Oboe Quintet
 String Quartet No. 1

"The Quintet of 1939 for violin, viola, cello, oboe and piano is more striking [than the String Quartet] – and the highlight of this recording. The oboe and piano add piquancy, and Mendelson packs a lot of attractive ideas (the work leans more towards neoclassicism) into its compact 13 minutes."
BBC Music Magazine - September 2023 ****