Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Sibelius - Prokofiev 1 - Violin Concerto

Jansen, Janine & Klaus Makela & Oslo Philharmonic Orchestra

VOORINTEKEN PRIJS TOT 6 JUNI 2024

CD   1 disc(s)   07-06-2024
Classical | Violin

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 21.95 € 22.95
Extra info: VOORINTEKEN PRIJS TOT 6 JUNI 2024
Drager: CD
Maatschappij: Universal
Label: Decca
Barcode: 0028948547487
Artikelcode: 9E6385
Suffix - prefix: 8547487 002894

Janine Jansen (violin) & Oslo Philharmonic Orchestra, Klaus Mäkelä

Decca heeft twee van haar belangrijkste artiesten samengebracht - en een orkest in topvorm - voor een nieuwe release van de vioolconcerten van Sibelius en Prokofiev.

Janine Jansen is de soliste in beide werken en brengt haar eerste nieuwe concertopname in negen jaar uit. Sibelius' vioolconcert is anders gekleurd dan zijn tegenhangers in de romantische literatuur. De combinatie van vuur en ijs - van opzichtigheid en introversie - is een facet van de partituur dat Jansen zich altijd eigen heeft gemaakt. Haar uitvoeringen van het werk op tournee met Mäkelä in 2023 werden door Europese critici zeer geprezen. Naast het werk van Sibelius speelt Jansen een van de belangrijkste vioolconcerten van de twintigste eeuw. In het eerste concert van Sergei Prokofiev ontmoet grenzeloze lyriek destructief, krachtig cynisme - een werk waarin Jansen haar indrukwekkende techniek in dienst stelt van de wildheid en intimiteit van het werk.

"Jansen en Mäkelä voelen elkaar perfect aan in Sibelius' Vioolconcert. De als altijd super-geconcentreerde violist stond op het podium voortdurend in een soort klaar-voor-de-start-houding. Haar knieën vaak gebogen, als schokbrekers om de vele lastige hobbels in Sibelius' partituur op te vangen. Mäkelä stond af en toe ook in diezelfde aanvalshouding, klaar om de prooi te bespringen en de maatstrepen op te vreten," schreef Trouw over de live uitvoering van deze twee musici in het Concertgebouw in Amsterdam. Op dit album spelen ze samen met het Oslo Philharmonisch Orkest ook het Eerste Vioolconcert van Sergei Prokofiev.

Prokofiev:
 Violin Concerto No. 1 in D major, Op. 19

Sibelius:
 Violin Concerto in D minor, Op. 47