Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Beethoven: Triple Concerto, Op. 56

Benedetti, Nicola & Sheku Kanneh-Mason & Benjamin Grosvenor

CD   1 disc(s)   10-05-2024
Classical

Bestel- en levertijd
De getoonde levertijden (met uitzondering van In Stock-items) zijn enkel en alleen een gemiddelde op basis van de eerdere prestaties van achterliggende groothandels, distributeurs, labels en fabrieken.
Indien er geen voorraad is bij de Nederlandse distributeur, of het label, dan kan het soms enkele weken duren! Dit betreft dan vaak een landelijke situatie.
Neem gerust eerst contact met ons op indien u een deadline heeft. Wij kijken dan meteen of dit haalbaar is! *

€ 19.95
Drager: CD
Maatschappij: Universal
Label: Decca
Barcode: 0028948546244
Artikelcode: 9E2666
Suffix - prefix: 8546244 002894

Nicola Benedetti (violin), Sheku Kanneh-Mason (cello), Benjamin Grosvenor (piano), Gerald Finley (baritone) & Philharmonia Orchestra, Santtu-Matias Rouvali

Drie van 's werelds grootste klassieke sterren, Benjamin Grosvenor, Sheku Kanneh-Mason en Nicola Benedetti, hebben hun krachten gebundeld om Beethovens Triple Concerto op te nemen. Ze zijn allemaal afgestudeerd aan de BBC Young Musician competitie en zeer goede vrienden, maar dit is de eerste keer dat ze samen op een plaat staan. Samen hebben ze een bereik van 1 miljoen mensen en gaan ze regelmatig op internationale tournee. Na de eerste opname van het werk op Decca Classics toerden Nicola, Sheku en Benjamin in 2023 door het Verenigd Koninkrijk om het concerto vervolgens op te nemen met het Philharmonic en hun chef-dirigent Santtu-Matias Rouvali. De werken worden begeleid door een selectie van Beethovens zelden uitgevoerde volksliederen en de beroemde bariton Gerald Finley.

Beethoven:
 Triple Concerto for Piano, Violin, and Cello in C major, Op. 56
 Irish Songs (20), WoO 153: No. 11, When Far From the Home
 Scottish Songs (22), WoO 156: No. 1, Untitled
 Scottish Songs (25), Op. 108: No. 2, Sunset; No. 20, Faithfu' Johnie
 Verschiedene Volkslieder, WoO 157: No. 8, By the Side of the Shannon
 Welsh Songs (26), WoO 155: No. 8, Farewell, Thou Noisy Town; No. 18, Sweet Richard; No. 25, The Parting Kiss

trad.:
 Londonderry Air "Farewell to Cucullain" (Arr. Kreisler for Violin, Cello & Piano)

Recensies:
"Het is niet de bedoeling van de hier verzamelde musici om de muziek vol te pompen met steroïden; ze halen het beste uit de kwaliteiten ervan, vooral uit de sierlijke elegantie die werd geïnspireerd door Beethovens interesse in de Franse muziek van die tijd...Er is hier geen gevoel van grote sterren die de muziek gebruiken als vehikel voor promotie; in plaats daarvan stellen ze hun aanzienlijke technische en interpretatieve vaardigheden volledig in dienst van de muziek."
Presto Music - Mei 2024