Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Sibelius

Makela, Klaus

Oslo Philharmonic Orchestra

CD   4 disc(s)   25-03-2022
Classical

Levertijd : +/- 5 tot 10 werkdagen

€ 37.95
CD  
Extra info: Oslo Philharmonic Orchestra
Maatschappij: Universal
Label: Decca
Barcode: 0028948522569
Artikelcode: 6C5479
Suffix - prefix: 4852256 00289

Oslo Philharmonic Orchestra, Klaus Mäkelä

De chef-dirigent van de Oslo Philharmonic en muziekdirecteur van het Orchestre de Paris, Klaus Mäkelä kondigt zijn debuutalbum aan; de volledige Sibelius-symfonieën plus de fragmenten van de onvoltooide 8e en zijn laatste symfonisch gedicht Tapiola. Het orkest speelt al meer dan 100 jaar de muziek van Jean Sibelius, waarbij de componist zelf in 1921 drie concerten van zijn muziek dirigeerde. Samen vormen ze het Scandinivian Trio.

"De muziek van Sibelius zit in het DNA van Mäkelä en het was opwindend om te zien hoe hij een nieuw perspectief op het werk bracht."
Bachtrack

Sibelius - Symphonies Nos. 1-7:
 No. 1 in E minor, Op. 39
 No. 2 in D major, Op. 43
 No. 3 in C major, Op. 52
 No. 4 in A minor, Op. 63
 No. 5 in E flat major, Op. 82
 No. 6 in D minor, Op. 104
 No. 7 in C major, Op. 105

 Tapiola, Op. 112
 3 Late Fragments

"Mäkelä’s cycle is all of a piece, accomplished, insightful and full of the beauty and intrigue that make these works so perennially exciting. An uber-auspicious debut."
Gramophone Magazine - April 2022

"Mäkelä is niet de man van de middenweg. Zijn Sibelius is vaak scherp, onherbergzaam, donker, stuitend, maar waar nodig ook hemels heroïsch, trots, wijds en emotioneel. Het is geen makkelijke weg, geen Sibelius als laat-romanticus, maar evenmin de echo van een man die de muzikale traditie verwerpt. Want dat deed Sibelius hoegenaamd niet. Mäkelä benadrukt het diepe Finse karakter. Het Finland van donkere, ijskoude winters waar te veel alcohol vloeit. Het Finland ook van prachtige meren, statige wouden, sagen en legendes. Is deze opname een nieuwe referentie? Zeker wel. Maar er zijn er verschillende. Mäkelä voegt als jonge dirigent iets toe aan deze muziek, maar hij duwt niemand weg. Er is dus nog steeds plaats voor Osmo Vänskä, voor Okko Kamu, voor de ook heel boeiende integrale in wording van de al even charismatische Santtu-Matias Rouvali, voor de meer traditionele benadering van mannen als Colin Davis en Simon Rattle, voor de heerlijk gerijpte benadering van Paavo Järvi én - niet te vergeten - de baanbrekende interpretatie van Paavo Berglund met het Chamber Orchestra of Europe. De symfonische muziek van Jean Sibelius is zo rijk dat niemand alles in één keer kan vertellen. En zo is het goed!"
Mark Janssens - De Keuze van Klara

"Most Finnish greats have recorded cycles of Sibelius symphonies at least once...Who’d have predicted that this latest, from Klaus Mäkelä at the helm of the Oslo Philharmonic would be the most electrifying and of ten revelatory of them all?"
BBC Music Magazine - May 2022 *****