Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

PREGHIERA - PIANO TRIOS

RACHMANINOV, S.

DANIIL TRIFONOV (piano), GIDON KREMER (violin), GIEDRE DIRVANAUSKAITE

CD   1 disc(s)   23-02-2017
Classical | Chamber Music

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 17.95
Extra info: GIDON KREMER/DIRVANAUSKAITE/TRIFONOV
Maatschappij: Universal
Label: DEUTSCHE GRAMMOPHON
Barcode: 0028947969792
Artikelcode: S68804
Suffix - prefix: 4796979 00289
Solist(en): GIDON KREMER/DIRVANAUSKAITE/TRIFONOV

Een 'dream team' trio van artiesten voor deze diep emotionele meesterwerken van de Russische romantiek!

Kreisler:

 Preghiera (Prayer) on theme from Rachmaninov's 2nd Piano Concerto for violin & piano
 
Rachmaninov:
 Trio élégiaque No. 1 in G minor, Op. post.
 Trio élégiaque No. 2 in D minor, Op. 9
  w/Giedrė Dirvanauskaitė (cello)

"This being Rachmaninov, the main burden in both trios falls to the pianist; such is Trifonov's artistry that even with his dazzling technique, and without ever selling the emotional intensity of the music short, he never overshadows his colleagues, who in turn realise every colour and expressive import of their parts."
BBC Music Magazine - June 2017 *****

"... De cd opent met het stukje Preghiera voor viool en piano van Fritz Kreisler, in feite het resultaat van een samenwerking tussen Kreisler en Rachmaninov, waarbij ze putten uit het trage deel van het tweede pianoconcerto van deze laatste. Hier doet het dienst als een aantrekkelijk en gevoelig opwarmertje.

Met deze uitgave en de bijbehorende concerttournee viert violist Gidon Kremer zijn 70e verjaardag. Maar hij speelt nog altijd met de klank en het enthousiasme van een 25-jarige en hij is in het voortreffelijke gezelschap van twee veel jongere muzikanten: de 26-jarige Russische pianist Daniil Trifonov, een prachtige en welluidende verteller, en de 31-jarige Letse Giedré Dirvanauskaité, solo-celliste van Kremerata Baltica, het ensemble dat Kremer 20 jaar geleden oprichtte.

Je voelt in deze cd-opname dat de drie leden van dit trio zich deze muziek al tijdens talrijke concerten eigen hebben gemaakt. Het evenwicht tussen de drie muzikanten in het tweede pianotrio is opvallend. Een andere grote verdienste is dat de spanning nooit wegebt. Ook het kortere eerste trio krijgt een frisse vertolking, vol verbeelding, en ook wel nostalgie."
Bart Tijskens - Klara's oordeel *****