Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

DA VINCI FILES

DOCUMENTARY

PAL/REGION 2

DVD   3 disc(s)   24-10-2006
Documentary - Movie

Levertijd : +/- 5 - 15 werkdagen

€ 7.95
Extra info: PAL/REGION 2
Maatschappij: Niet aangegeven
Label: DFW
Barcode: 8715664039748
Artikelcode: C23974
Suffix - prefix: 90528 HDS01
Talen: English 
Ondertiteling: Dutch 
(Beeld)formaat: 4:3 
Geluid: DOLBY DIGITAL 2.0 STEREO 
Regiocode(s): 2: Europa, Groenland, Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland, Japan, Egypte en het Midden-Oosten 
Speelduur: 253 minuten

DVD - BEYOND THE DA VINCI CODE
Met het verschijnen van Dan Brown’s bestseller “The Da Vinci Code” zijn over de hele wereld vragen gerezen over religie, kunst en geloof. Trouwde Jezus met Maria Magdalena? Zijn hun nakomelingen tot op de dag van vandaag beschermd door een geheimgenootschap uit de Middeleeuwen? Heeft de kerk zijn volgelingen al twee millennia misleid? Is de waarheid gecodeerd weergegeven in de werken van Leonardo Da Vinci? De documentaire “Beyond The Da Vinci Code” onderzoekt deze, en vele andere vragen aan de hand van Dan Brown’s boek, de Bijbel en het commentaar van gevestigde geleerden van over de hele wereld. Beleef nu de 2000 jaar durende reis door de geschiedenis om de verassende waarheid en controversiële ideeën te onderzoeken. Na het zien van de documentaire “Beyond the Da Vinci Code” kan iedereen zelf zijn eigen waarheid bepalen.

DVD - OPUS DEI & THE DA VINCI CODE
In deze fascinerende documentaire gaan we op zoek naar de waarheid achter Opus Dei, de geheimzinnige katholieke organisatie die centraal staat in Dan Brown’s The Da Vinci Code. Vanwege vermeende bizarre praktijken zoals zelfmutulatie, hersenspoeling en het onder druk zetten van volgelingen, is Opus Dei door critici omschreven als een sekte die mensen op een gevaarlijke wijze manipuleert. Met exclusieve toegang tot de religieuze organisatie wordt hier voor het eerst licht geschenen op de voorheen zo geheimzinnige en schimmige wereld van Opus Dei en wordt getracht feit van fictie te scheiden. Zijn leden van Opus Dei de waanzinnige godsdienstfanatici van een sekte die een eeuwenoud geheim bewaken of zijn ze simpelweg het slachtoffer van een populaire internationale bestseller? Kijk en beslis zelf…

DVD - LEONARDO DA VINCI
Hij wordt wereldwijd gezien als een van de grootste kunstenaars die ooit heeft geleefd. Naast zijn schilderkunst staat LEONARDO DA VINCI ook bekend als een groot architect en wetenschapper. Van de ‘Mona Lisa’ tot ‘Het laatste avondmaal’, het zijn allemaal wereldberoemde meesterwerken van zijn hand. Zijn revolutionaire schildertechnieken zorgden voor een ommekeer in de kunstwereld, ook al verwierf hij nooit de status zoals die van zijn jongere rivaal Michelangelo. In deze documentaire worden dagboeken van DaVinci, aantekeningen en schetsen laten zien welke inzicht bieden in de geest van de genie. Daarnaast wordt getoond welke vooruitziende blik Leonardo had op de toekomstige ontwikkelingen in de techniek. Deze documentaire is onderdeel van de gevierde reeks van documentaires van A&E waar ook de documentaires van Michelangelo en Mozart toe behoren.