Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Cello According To Dall'abaco

Frey, Elinor / Catherine Jones

.. Dall'abaco

CD   1 disc(s)   02-09-2022
Classical | Chamber Music

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 19.95 € 22.95
CD  
Extra info: .. Dall'abaco
Maatschappij: Outhere
Label: Passacaille
Barcode: 5425004841223
Artikelcode: 4D0212
Suffix - prefix: 1122 PAS

Elinor Frey (cello), Catherine Jones (cello), Michele Pasotti (lute) & Federica Bianchi (harpsichord)

Deze cd presenteert in Giuseppe Clemente Dall'Abaco's fijne cellosonates en celloduo's, een wereldpremière-opname van werken die een opmerkelijk scala aan technische eisen en muzikale verscheidenheid bieden.

Giuseppe Clemente Dall'Abaco, zoon van een beroemde componist uit Verona, leerde cello spelen als jonge jongen die opgroeide in München, Duitsland, ongeveer in dezelfde tijd dat Bach zijn beroemde cellosuites schreef. Een paar jaar later, in 1729, vond Dall'Abaco zijn eerste baan als cellist, in Bonn aan het hof van de keurvorst van Keulen, en begon een fascinerende muzikale carrière die hem tot bekendheid bracht in Londen, Parijs, Wenen en andere Europese muzikale centra.

Elinor Frey is een vooraanstaande Canadees-Amerikaanse cellist, gambist en onderzoeker. Haar albums op het Belgische label Passacaille en het Canadese label Analekta, waarvan vele opnames in wereldpremière zijn, zijn het resultaat van langdurige samenwerkingen met artiesten en wetenschappers zoals Suzie LeBlanc, Marc Vanscheeuwijck en Lorenzo Ghielmi, maar ook met componisten als Maxime McKinley, Linda Catlin Smith, Christian Mason en Lisa Streich. Elinors opname uit 2020 van cellosonates van Giuseppe Clemente Dall'Abaco (PAS1069) ontving een Diapason d'Or en haar kritische edities van Dall'Abaco's cellomuziek wordt gepubliceerd in samenwerking met Walhall Editions.

Elinor heeft diploma's van McGill, Mannes en Juilliard. Ze doceert vroege cello en uitvoeringspraktijk aan McGill University en de Universit de Montral en is Visiting Fellow in Music (2020-2023) aan Lady Margaret Hall, Oxford University. Frey ontving in 2021 de Opusprijs van Qubec voor "Uitvoerder van het jaar".

Giuseppe Clemente Dall'Abaco:
 Cello Duetto in G Major, ABV 47
 Cello Duetto in F Major, ABV 48
 Cello Duetto in A Minor, ABV 49
 Cello Sonata in G Major, ABV 28
 Cello Sonata in E-Flat Major, ABV 37
 Cello Sonata in D Minor, ABV 45

LUISTER Magazine 768 / CUM LAUDE-LUISTER TIEN