Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Rachmaninoff: Trio Elegiaque No.2 Op.9

Trio Roverde

.. Elegiaque No.2 Op.9

CD   1 disc(s)   01-09-2023
Classical | Chamber Music

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 11.95 € 13.95
CD  
Extra info: .. Elegiaque No.2 Op.9
Maatschappij: Niet aangegeven
Label: Brilliant Classics
Barcode: 5028421965635
Artikelcode: 4E2382
Suffix - prefix: 96563

Trio RoVerde: Ekaterina Litvintseva (piano), Lusiné Harutyunyan (viool) en Caroline Sypniewski (cello)

Het Trio Élégiaque Op. 9 van Sergei Rachmaninoff (1873-1943) is een opmerkelijke compositie die het immense talent en de emotionele diepgang van de Russische componist laat zien. Dit driedelige werk voor piano, viool en cello, geschreven toen Rachmaninoff nog maar 19 jaar oud was, is een aangrijpende uitdrukking van verdriet en verlangen.

Het openingsdeel zet een sombere toon met zijn treurige melodieën en melancholische harmonieën, en neemt de luisteraar mee naar een wereld van diepgaande introspectie. Het tweede deel contrasteert met een vurig en hartstochtelijk karakter en vertoont Rachmaninoffs virtuoze pianoschrift en intense emotionele uitstorting. De finale keert terug naar de introspectieve sfeer en eindigt het stuk met een gevoel van verlangen en onopgeloste emoties.

Ondanks zijn jeugdige oorsprong is het Trio élégiaque Op. 9 is een voorafschaduwing van de rijke en romantische stijl die synoniem zou worden met de latere werken van Rachmaninoff. Drie succesvolle solisten die hun krachten bundelen in deze krachtige, gepassioneerde en lyrische uitvoering van Rachmaninoffs kamermuziek.

Rachmaninoff:
 Trio élégiaque No. 2 in D minor, Op. 9
 Lied (Romance) in F minor
 2 Morceaux de Salon, Op. 6
 2 Pieces for cello & piano (Prelude & Oriental Dance), Op. 2: No. 1