Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

5sos

Five Seconds of Summer

CD   1 disc(s)   23-09-2022
Popular

Levertijd : +/- 5 tot 10 werkdagen

€ 18.95
CD  
Maatschappij: Bertus
Label: Bmg
Barcode: 4050538788723
Artikelcode: 1D2864
Suffix - prefix: 3878872 40505

5 Seconds Of Summer komt met hun vijfde album "5SOS5" waarschijnlijk niet van het boyband-stigma af. Zelfs na tien jaar carrière zijn het nog steeds jonge mannen die aangename popmuziek maken. Maar wat daar mis mee is, is voor iedereen een raadsel. Het kwartet uit Sydney heeft zich sinds zijn begindagen gestaag ontwikkeld en brengt met "5SOS5" absoluut zijn meest gevarieerde en volwassen album tot nu toe uit.

De Australiërs begonnen als tienerpop-punkers (met de nadruk op pop) die aan de weg timmerden dankzij voorprogramma's van One Direction. Op zijn laatst met hun derde album "Youngblood" brak 5 Seconds Of Summer echter geleidelijk aan met dit geluid en verwerkten ze steeds meer synthpop- en rockelementen in hun geluid.

De vier zijn ook persoonlijk en muzikaal hoorbaar gegroeid. Een groot deel van de nummers op "5SOS5" hebben ze zelf geschreven en geproduceerd, waaronder de eerste twee singles "Complete Mess" en "Take My Hand". De band benadrukt dat de pandemie en de daaruit voortvloeiende pauze hen hebben geholpen hun eigen ontwikkeling onder de loep te nemen. Bassist Calum Hood: "De afgelopen twee jaar hebben ons de ruimte gegeven om voor het eerst echt na te denken. We hebben de tijd gehad om te formuleren hoe we ons echt voelen over onze ervaringen uit het verleden als band en hoe die ervaringen zich verhouden tot de mensen die we nu zijn."

Het resultaat is een modern maar tijdloos popalbum waarmee 5 Seconds Of Summer de volgende grote stap naar onafhankelijkheid zetten.

1. Complete Mess
2. Easy For You To Say
3. Bad Omens
4. Me Myself & I
5. Take My Hand
6. Carousel
7. Older
8. Haze
9. You Don't Go To Parties
10. Blender
11. Caramel
12. Best Friends
13. Bleach
14. Red Line