Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

INVENTIONS - COMPLETE..

BEETHOVEN, L. VAN

CUARTETO CASALS

CD   3 disc(s)   14-06-2018
Classical | Chamber Music

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (op=op)

€ 28.95
Extra info: CUARTETO CASALS
Maatschappij: Play it again Sam
Label: HARMONIA MUNDI
Barcode: 3149020933701
Artikelcode: W56957
Suffix - prefix: 90240002 HMM
Orkest: CUARTETO CASALS

Cuarteto Casals

Launching their complete cycle of Beethoven’s string quartets, the Cuarteto Casals present this first installment featuring initial examples of the genre from each of the three key periods in the composer’s career: his formative years, the socalled ‘heroic’ middle period and that of his artistic maturity.

The ingenious juxtaposition reveals how his superhuman struggle for perfection informed a musical language of breathtaking originality in tandem with a depth of expression without precedent in this genre, of which Beethoven is the uncontested master.

Beethoven:
 String Quartet No. 1 in F major, Op. 18 No. 1
 String Quartet No. 3 in D major, Op. 18 No. 3
 String Quartet No. 4 in C minor, Op. 18 No. 4
 String Quartet No. 7 in F major, Op. 59 No. 1 'Rasumovsky No. 1'
 String Quartet No. 12 in E flat major, Op. 127
 String Quartet No. 16 in F major, Op. 135
 Piano Sonata arrangement Op. 14 No. 1 Hess 34

"De vorige zomer was het Cuarteto Casals een van de troeven van de Zeister Muziekdagen. De musici uit Barcelona speelden toen twee programma’s met strijkkwartetten van Beethoven, waarbij ze telkens putten uit de verschillende scheppingsperiodes van de componist. Zo hebben ze ook hun cd-serie samengesteld waarin al zijn kwartetten zullen verschijnen. Dit eerste deel bevat drie vroege uit opus 18 (cd 1), een uit de middenperiode (opus 59/1 op cd 2) en twee late (opus 127 en 135 op cd 3). In zo’n drie uur tijd kunnen de luisteraars meeleven met de stormachtige ontwikkelingen in Beethovens componeren. De Catalanen stellen hun toon perfect af op het fascinerende rijpingsproces. In opus 18/1 gaan ze griezelig snel van start, bijna overmoedig, maar de uitmuntende eerste violiste Vera Martínez Mehner kan het gewaagde tempo virtuoos realiseren. Het samenspel bruist van de jeugdige energie. De warme toon en de vurige expressiviteit gaan gepaard met een formidabele technische beheersing. Aan het andere uiterste van Beethovens oeuvre overtuigen ze al evenzeer in de meditatieve diepgang van de late kwartetten. Een bijzondere bonus bij het eerste deel van deze veelbelovende serie is Beethovens eigen bewerking van zijn pianosonate opus 14/1."
Klassieke Zaken Magazine 4-2018

"Het Cuarteto Casals vernoemd naar de Catalaanse cellist/ componist Pablo Casals, verovert sinds 1997 de wereld. Uiteenlopend repertoire en contrastrijk spel typeren het kwartet. Zo werkt het Cuarteto Casals veel met hedendaagse componisten. Momenteel is het strijkkwartet druk in de weer met een Beethovencyclus. In drie delen brengen ze alle strijkwartetten van Ludwig van Beethoven.

Op elk van de drie delen uit de serie staan werken uit de drie creatieve periodes van Beethoven: de vormende jaren, de 'heroïsche' periode en de late periode.

Het is een fascinerende serie en hij doet je meteen verlangen naar het volgende deel."
CD van de Week Radio 4

LUISTER Magazine 739 - Luister TIEN