Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

DIDO & AENEAZZ-SACD/DIGI-

CALEFAX & ERIC VLOEIMANS

SACD   1 disc(s)   29-03-2019
Classical

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (op=op)

€ 14.95
Maatschappij: Outhere
Label: PENTATONE
Barcode: 0827949075865
Artikelcode: X68538
Suffix - prefix: 5186758 PTC

Calefax, Eric Vloeimans

Love is a rollercoaster, and so is this swinging new take on Virgil's classical tragedy. Dido & Aeneazz is a recomposition of Henry Purcell's Dido and Aeneas by Raaf Hekkema, combined with newly-composed music arranged by Eric Vloeimans. The album showcases the congenial collaboration between the versatile reed players of Calefax and renowned trumpet player Eric Vloeimans. Dido & Aeneazz invites the listener to join a musical journey that virtuously flows from the baroque original to jazz, calypso and klezmer, and back.

Acclaimed in the Netherlands and abroad, the members of Calefax arguably invented a completely new genre: the reed quintet. After their successful PENTATONE debut with Hidden Gems, these gentlemen add yet another treasure to their discography.

Calefax en trompetvirtuoos Eric Vloeimans brengen een gloednieuwe en swingende versie van Purcells beroemde barokopera Dido and Aeneas.

De klassieke tragedie van Vergilius krijgt een hele nieuwe lading in Dido & Aeneazz, een hercompositie van de opera door Raaf Hekkema (saxofonist van Calefax), aangevuld met nieuw gecomponeerde ‘songs’ van Eric Vloeimans. De luisteraar wordt meegevoerd door het mythische verhaal als in een muzikale achtbaanrit die gaat van barok naar jazz, via calypso en klezmer, en weer terug. 

"Dido and Aeneas van Henry Purcell is niet alleen de eerste echt succesvolle opera van Engelse bodem, het is ook een meesterwerk dat prachtige, meeslepende stukken als Dido’s lament bevat. Muziek die enerzijds op en top Engels is en anderzijds een universele boodschap en emotie in zich draagt. Vandaar dat het fameuze Nederlandse rietkwintet Calefax het aandurfde om de noten van Purcell geheel naar eigen hand te zetten. Saxofonist Raaf Hekkema bewerkte het een en ander voor de rietblazers en vond in de briljante trompettist Eric Vloeimans een metgezel. Vloeimans kreeg de rol van de Carthaagse koningin Dido toebedeeld en Calefax is de vijfkoppige krijger Aeneas. Op de noten van Purcell, Calefax en Vloeimans, die een aantal eigen composities toevoegde, krijgt de tragische liefdesgeschiedenis een hedendaagse swing. Alsof Purcell in de teletijdmachine s gestapt en Dido and Aeneas een even onmogelijke als aangrijpende affaire tussen koningin Máxima en Vladimir Poetin is geworden. Jazz, barok, klezmer, calypso, hoogstaand rietblaaswerk en de fluwelen noten van Vloeimans ontmoeten elkaar in een rollercoaster die nog steeds even schrijnend mooi is als de opera van Purcell destijds."
Klassieke Zaken Magazine 2-2019