Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Bartok Bound Vol.2 - String Quartets 3, 5 & 6

Ragazze Quartet

CD   1 disc(s)   12-11-2021
Classical | Chamber Music

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 14.95 € 23.99
CD  
Maatschappij: Play it again Sam
Label: Channel Classics
Barcode: 0723385424215
Artikelcode: 2C4531
Suffix - prefix: 716V CCS

Ragazze Quartet

"Vijf jaar geleden verklaarden we onszelf Bartók Bound. Daarmee hebben wij ons voor onbepaalde tijd verbonden aan de fascinerende muziek van een gretige en eigenzinnige Hongaar. Béla Bartók, de componist die in zijn zoektocht naar een nieuw geluid de Duitse romantiek steunde en tegelijkertijd de nieuwe concepten en stijlen omarmde die in heel Europa opkwamen. Die, door zijn studie van de volksmuziek van bijna alle landen van het Karpatenbekken - en later van Turkije en Noord-Afrika - hun melodieën in zijn werk verwerkte.

Gedurende deze vijf jaar hebben wij een reeks programma's samengesteld waarin ten minste één van Bartóks strijkkwartetten aan bod komt. We plaatsten zijn muziek naast andere componisten die naar Amerika emigreerden in 'Fellow Travellers', brachten folklore van over de hele wereld in 'Etnos' en richtten ons op de jaren 1920 en onze eigen tijd in 'The Growl and the Flirt'. Onze Bartók Pub Quiz nam het publiek mee in zijn leven en werk, terwijl we voor kinderen de voorstelling 'Krijg de Kleure' maakten. Maar de kern van Bartók Bound bleef dezelfde: de studie en uitvoering van alle zes kwartetten en de documentatie daarvan op deze opnamen. Bartók stelt extreme eisen aan de spelers: uitstekende techniek, ritmische precisie en grote toewijding en vastberadenheid om zijn muziek over te brengen op de luisteraar.

Het is een enorme voldoening om zich zijn zelfgeschapen universum eigen te maken, om de diepten van zijn muzikale taal te doorgronden. Dit tweede album is het resultaat van dat proces. Is dat het einde? Niet voor ons. Het belang van deze zes werken voor de ontwikkeling van het strijkkwartet in de 20e eeuw is onschatbaar. De muziek is zo rijk en uitdagend, zo onbeschrijflijk mooi en meeslepend, dat wij ze nog vele jaren zullen kunnen spelen. En wij achten het bewezen dat Bartóks muziek op vele manieren tot zijn recht kan komen"

Bartók:
 String Quartet No. 3, Sz 85
 String Quartet No. 5, Sz 102
 String Quartet No. 6, Sz 114