Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Our Daily Bread

Lovano, Joe -Trio Tapestry-

W/ Marilyn Crispell & Carmen Castaldi

LP   1 disc(s)   02-06-2023
Jazz

Levertijd : +/- 4 tot 7 werkdagen

€ 35.95
LP  
Extra info: W/ Marilyn Crispell & Carmen Castaldi
Opgelet: Voor dit artikel heb je een platenspeler nodig
Maatschappij: Outhere
Label: Ecm
Barcode: 0602448777478
Artikelcode: 2E4668
Suffix - prefix: 4877747 06024

Het derde album van Joe Lovano's trio Tapestry laat horen dat de groep zijn expansieve en lyrische benadering blijft uitbreiden met diep luisteren en intense focus. "Our Daily Bread wordt gedreven door de ritmische geest van expressie die de mysterieuze wereld van muziek projecteert die voor ons ligt," zegt Lovano in zijn begeleidende tekst, en deze elegant vloeiende stukken en vrij zwevende ballades voelen inderdaad aan als liedjes van de ziel.

"De intensiteit komt niet van de heftigheid maar van de diepte van het gevoel," schreef BBC Music Magazine over het debuut van de groep. "Lovano's thema's en harmonieën bieden een rijk potentieel, dat het trio prachtig uitbuit, waarbij het net zo vruchtbaar texturen en stemmingen verkent als melodieën en harmonieën ontwikkelt."
Marilyn Crispell is de ideale pianiste voor deze muziek, die ze orkestreert met een gevoeligheid voor zowel hedendaagse kamermuziek als de wereld van improvisatie. Drummer Carmen Castaldi, met wie Lovano al sinds zijn tienerjaren samenwerkt, verrijkt de muziek met zijn eigen poëtische toets op de bekkens en ontlokt, net als Joe zelf, bloeiende resonanties aan de gongs. In het hart van het programma brengt Lovano het bluesy "One for Charlie" als een solo tenorhommage aan Charlie Haden, waarbij hij aan elke noot een speciale betekenis geeft, net zoals de aan het stuk gewijde persoon ooit deed.

"Our Daily Bread" werd in mei 2022 opgenomen in het Auditorio Stelio Molo in Lugano en geproduceerd door Manfred Eicher. With Marilyn Crispell & Carmen Castaldi

1. All Twelve
2. Grace Notes
3. Le Petit Opportun
4. Our Daily Bread
5. One For Charlie
6. The Power of Three
7. Rhythm Spirit
8. Crystal Ball