Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Zeit

Rammstein

Incl. 20p Booklet

CD   1 disc(s)   29-04-2022
Rock / Heavy Metal

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 24.95 € 25.95
CD  
Extra info: Incl. 20p Booklet
Maatschappij: Universal
Label: Vertigo
Barcode: 0602445084999
Artikelcode: 7C9857
Suffix - prefix: 4508499 06024

Rammstein is terug. Vrijwel van de ene dag op de andere brachten de Duitse rocklegendes en pioniers van Neue Deutsche Härte in maart 2022 hun nieuwe single "Zeit" uit, waarmee ze hun nieuwe album aankondigden met dezelfde inhoudelijk zware titel.

"Als onze tijd gekomen is, dan is het tijd om te gaan. Om te stoppen wanneer het het mooist is, stoppen de klokken. Het moment is zo perfect, maar de tijd loopt door, nog heel even, blijf hangen, ik ben er nog niet klaar voor," staat er in de emotionele, krachtige ballad die opbouwt naar een krachtig epos. Het is dan ook geen wonder dat de eerste geruchten op het net al de ronde deden dat dit waarschijnlijk het laatste album van de band zou zijn. Maar zoals ik al zei, het zijn allemaal geruchten tot nu toe.

"Zeit" is het achtste Rammstein album, de opvolger van hun titelloze, of beter gezegd zelfgetitelde album "Rammstein", het zesde nummer één album op rij. En net als zijn voorganger werd het opgenomen met de Berlijnse producer Olsen Involtini in de La Fabrique Studios in St. Rémy de Provence, Frankrijk - nadat zanger Till Lindemann, gitarist Paul Landers, gitarist Richard Z. Kruspe, toetsenist Flake, bassist Oliver Riedel en drummer Christoph Schneider ruim twee jaar van tevoren aan de nummers hadden gewerkt.

De foto's voor de omslag van "Zeit", waarop Rammstein te zien is tegen de achtergrond van de Trudelturm in het Berlijnse Adlershof, werden trouwens genomen door een prominente collega: de Canadese rockster en fotograaf Bryan Adams.

"Zeit" verschijnt op 29 april 2022 in drie versies: als standaard CD in een digipack met een 20-pagina tellend boekje, als special edition CD in een 6-panel digipack met een 56-pagina tellend boekje inclusief slipcase en als dubbel LP op 180g zwaar vinyl met een 20-pagina tellend boekje in groot formaat. Alle formaten kunnen al worden voorbesteld.

Rammstein zijn een mythe en rocksterren tegelijk. Bijna geen enkele andere band polariseert zoals de groep rond de charismatische frontman Till Lindemann, bijna geen enkele andere band weet cultstatus, rock en doelgerichte provocatie zo goed te combineren als de Berlijners. Opgericht in 1994, werden ze al snel internationale sterren met tot nu toe meer dan 20 miljoen verkochte platen wereldwijd. Na hun debuutalbum "Herzeleid" in 1995, dat hier nummer twee in de hitparade bereikte, belandden alle zes volgende albums op nummer één in Duitsland, de meeste ook in Oostenrijk en Zwitserland. Maar Rammstein is ook regelmatig te gast in de hitlijsten in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Hun laatste, titelloze album bereikte zelfs nummer negen in de VS en nummer drie in het VK. Beste voorwaarden voor hun nieuwe album "Zeit".

1. Armee Der Tristen
2. Zeit
3. Schwarz
4. Giftig
5. Zick Zack
6. Ok
7. Meine Tranen
8. Angst
9. Dicke Titten
10. Lugen
11. Adieu