Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

A Love Supreme: Live In Seattle

Coltrane, John

.. Seattle

LP   2 disc(s)   22-10-2021
Jazz

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 39.95 € 42.95
LP  
Extra info: .. Seattle
Opgelet: Voor dit artikel heb je een platenspeler nodig
Maatschappij: Universal
Label: Verve
Barcode: 0602438499984
Artikelcode: 1C5138
Suffix - prefix: 3541560 06024

In 1965, bracht John Coltrane zijn album "A Love Supreme" uit. Het beroemdste en succesvolste studioalbum van de jazzsaxofonist in de vorm van een suite is een van de belangrijkste albums in de hedendaagse jazz. Coltrane noemde "A Love Supreme" een "nederig offer aan het goddelijke". Geen enkele andere compositie of opname werd op een soortgelijke manier uitgevoerd. "A Love Supreme" was zowel een individueel testament als een publieke verklaring, een preek van universalistisch geloof.

De concertopname "A Love Supreme: Live In Seattle" breidt nu het verhaal uit van een groot musicus en een tijdloos muziekstuk. Hoewel het John Coltrane's beroemdste album was, had hij het zelden op het podium uitgevoerd. Tot nu toe was de enige bekende live-opname afkomstig van een optreden op een jazzfestival in het Franse Antibes aan de Côte d'Azur in 1965, dat in 2002 op CD werd uitgebracht.

Met "A Love Supreme: Live In Seattle" is er nu voor het eerst weer een complete live versie van de suite, die in oktober 1965 in Seattle werd opgenomen. Dit is een zeldzame privé-opname. De set werd in 1965 opgenomen door John Coltrane en Joe Brazil op de laatste avond van Coltrane's verblijf van een week in jazzclub "The Penthouse" in Seattle. Het optreden vond plaats met het sextet, dat bestond uit het "klassieke kwartet" met pianist McCoy Tyner, bassist Jimmy Garrison en drummer Elvin Jones, alsmede Pharoah Sanders (saxofoon) en Donald Garrett (bas), en werd gedeeltelijk uitgebreid met Carlos Ward (saxofoon).

De opnames gingen echter grotendeels verloren in de archieven van Joe Brazil, tot ze na zijn dood in 2013 werden herontdekt. "A Love Supreme: Live In Seattle" is meer dan 75 minuten lang, meer dan het dubbele van de lengte van de originele studio LP.

LP 1:
1. A Love Supreme, Pt. I - Acknowledgement
2. Interlude 1
3. A Love Supreme, Pt. Ii - Resolution
4. Interlude 2

LP 2:
1. A Love Supreme, Pt. Iii - Pursuance
2. Interlude 3
3. Interlude 4
4. A Love Supreme, Pt. Iv - Psalm