Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Seven Psalms

Simon, Paul

CD   1 disc(s)   19-05-2023
Popular | Singersongwriter

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 1 item)

€ 19.95
CD  
Maatschappij: Sony Music
Label: Legacy
Barcode: 0196587791124
Artikelcode: 1E5883
Suffix - prefix: 7791124 19658

Paul Simon, die enkele van de meest invloedrijke en duurzame werken in de muziekgeschiedenis heeft gecreëerd, heeft aangekondigd dat zijn langverwachte muziekwerk "Seven Psalms" in 2023 zal verschijnen. De 33 minuten durende, zevendelige compositie, die als één samenhangend stuk kan worden beluisterd, overstijgt het concept "album". Seven Psalms werd volledig opgenomen met akoestische instrumenten en voornamelijk gespeeld door Paul. Het toont Simons kunstenaarschap op zijn best en boeit met zijn stem en gitaar.

Het is een prachtig, gelaagd werk dat een boeiende en meditatieve, bijna hymnalische soundscape creëert waarin Paul's teksten het zwaartepunt vormen voor klankconstellaties geweven door gitaarsnaren en andere akoestische instrumenten - inclusief koorelementen van het hoog aangeschreven Britse vocale ensemble VOCES8 en een prachtige vocale prestatie van Edie Brickell.

The Seven Psalms gaat terug tot de oorsprong van de Psalmen als hymnen die gezongen moesten worden in plaats van gesproken, en is een werk van volksmuziek: de Psalmen van Koning David. Het resultaat is een rustig ontroerende muzikale ervaring die bij elke herhaalde beluistering een rijkdom aan subtiele details onthult. Seven Psalms onderscheidt zich van alles wat Paul Simon eerder heeft uitgebracht en weigert zich in een hokje te laten plaatsen.

Het geluid van de plaat wordt aangevuld door het artwork, met een close-up van 'Two Owls' van de beroemde landschapsschilder Thomas Moran.

1. The Lord
2. Love is Like a Braid
3. My Professional Opinion
4. Your Forgiveness
5. Trail of Volcanoes
6. The Sacred Harp
7. Wait