Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Equals (=)

Sheeran, Ed

CD   1 disc(s)   29-10-2021
Popular | Singersongwriter

Levertijd : +/- 7 tot 15 werkdagen

€ 18.95 € 21.95
Maatschappij: Warner Music
Label: Warner
Barcode: 0190296549625
Artikelcode: 1C3970
Suffix - prefix: 9654962 01902

Ed Sheeran is zonder twijfel een van de grootste popsterren van onze tijd. Tot op heden heeft hij wereldwijd meer dan 150 miljoen platen verkocht, waarmee hij een van de best verkopende muzikanten ter wereld is. Zijn drie albums "+" (2011), "×" (2014) en "÷" (2017) bereikten nummer één in het Verenigd Koninkrijk, net als zijn gastalbum "No. 6 Collaborations Project".

In 2021 zal de Britse singer-songwriter een nieuw album uitbrengen. "=" ("Equals") is de naam van CD nummer vijf. De titel zet zijn voorliefde voor wiskundige tekens voor de vierde keer voort. Sheeran heeft voor "=" 14 nieuwe liedjes geschreven, waarin hij herhaaldelijk inzicht geeft in zijn leven en zijn gedachtenwereld.

"'=' is een heel persoonlijk album dat veel voor me betekent. Mijn leven is de laatste jaren ingrijpend veranderd: Ik ben getrouwd, vader geworden, heb verlies meegemaakt. Ik verwerk al deze onderwerpen in de loop van het album. Ik beschouw het als mijn coming-of-age album en ik kan niet wachten om dit volgende hoofdstuk met jullie te delen," zegt de 30-jarige. Hij kreeg songwriting steun van collega songwriters als Steve Mac, Joe Rubel, Amy Wadge, Foy Vance, Elvira Anderfjard, David Hodges, Andrew Watt, Lou Bell, Natalie Hemby en Ben Kweller.

Voor de opname reisde hij naar Suffolk, Londen, Zweden en Los Angeles, waar hij de plaat produceerde samen met Fred ("No. 6 Collaborations Project") en Johnny McDaid ("÷"). Zijn broer, de componist Matthew Sheeran, was deze keer ook betrokken bij het albumwerk. Hij leverde de strijkersarrangementen voor de nummers "First Times" en "The Joker And The Queen".

Ed Sheeran heeft al laten horen hoe "=" klinkt met de nummers "Bad Habits", Sheeran's tiende nummer één single, en een live uitvoering van "Visiting Hours". Ze kondigen weer een veelzijdig album aan tussen pop en singer-songwriter, dansbare nummers en ballads. Het kleurrijke album artwork bestaat uit een collage van vlinderfoto's die symbool staan voor de rode draad van het album, "nieuw leven". De collage wordt ondersteund door een abstract schilderij van Ed Sheeran zelf.

1. Tides
2. Shivers
3. First Times
4. Bad Habits
5. Overpass Graffiti
6. The Joker and the Queen
7. Leave Your Life
8. Collide
9. 2step
10. Stop the Rain
11. Love in Slow Motion
12. Visiting Hours
13. Sandman
14. Be Right Now