Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

Nieuw en Tweedehands

Where is Home (Hae Ke Kae)

Selaocoe, Abel

.. (Hae Ke Kae)

CD   1 disc(s)   23-09-2022
Classical | World Music

In stock
Levertijd : +/- 1 tot 2 werkdagen (voorraad: 2-3 items)

€ 15.95 € 19.95
CD  
Extra info: .. (Hae Ke Kae)
Maatschappij: Warner Music
Label: Warner Classics
Barcode: 0190296224331
Artikelcode: 3D0780
Suffix - prefix: 9622433 01902

Abel Selaocoe, Yo-Yo Ma, Colin Alexander (cello's), Alice Zawadzki (vocals), Cherise Adams-Burnett (vocals), (cello), Fred Thomas (double bass/piano/percussion), Alan Keary (electric bass), Max Baillie (viola/violin), Ruth Gibson (viola), Rakhvinder Singh, Simran Singh (violins), Sidiki Dembele (calabash), Elizabeth Kenny (theorbo), Thandanani Gumede (vocals), Mamadou Sarr (congas/percussion), Sidiki Dembele (calabash/djembe), Kadialy Kouyate (lute)...

"Een stralend getalenteerde Zuid-Afrikaanse cellist en een eenmansband," noemde The Telegraph hem. Abel Selaocoe maakt deze lof nu opnieuw waar: op zijn debuutalbum 'Where is Home' (Hae Ke Kae) combineert de veelzijdige musicus de cellosuites van Johann Sebastian Bach met eigen composities die geïnspireerd zijn op zijn Afrikaanse thuisland. Hij neemt niet alleen de celloboog ter hand, maar ook de zangpartij.

Abel Selaocoe is een grensganger tussen culturen. De Zuid-Afrikaan voelt zich diep verbonden met zijn geboorteland en houdt tegelijkertijd als topmusicus de westerse muziektraditie in ere. (Hij heeft net zijn debuut gemaakt op de befaamde BBC Proms.) Uit deze evenwichtsoefening ontstond het idee voor Where is Home - Wo ist Zuhause, een albumproject dat de twee tegengestelde muzikale werelden verenigt. De verbinding tussen deze twee polen ligt de musicus na aan het hart. Abel Selaocoe verwerkt al geruime tijd onconventionele elementen in zijn optredens, zoals improvisatie, zang en bodypercussie, en werkt daarvoor samen met muzikanten uit alle muziekspectrums. Enkele van deze collega's zijn te horen op zijn debuutalbum, en ook de Amerikaanse stercellist Yo-Yo Ma maakt een gastoptreden. En zo mengen levendige timbres, aanstekelijke ritmes en hartverscheurende folkmelodieën zich in Where is Home. Volgens Abel Selaocoe is thuis niet noodzakelijk een geografische plaats, maar "een plaats die ons gronden en kracht geeft. - Het kan een spirituele plek zijn, het kunnen mensen zijn, het kan eenzaamheid zijn of een gewoonte. Maar het kan ook iets zijn wat je tijdens je reizen vindt."

1. Selaocoe: Ibuyile L'africa / Africa is Back
2. Selaocoe: Dipolelo / Recite
3. Selaocoe: Zawose (For Hukwe Zawose)
4. Platti: Cello Sonata No.7 In D Major I.84 I. Adagio
5. Platti: Cello Sonata No.7 In D Major I.84 Ii. Allegro
6. Platti: Cello Sonata No.7 In D Major I.84 Iii. Largho
7. Platti: Cello Sonata No.7 In D Major I.84 Iv. Presto
8. Selaocoe: Hlokomela / Take Care
9. Selaocoe: Qhawe / Hero
10. Selaocoe: Lerato / Love
11. Selaocoe: Seipone / Mirror
12. Bach: Cello Suite No.3 In C Major Bwv1009 Iv. Sarabande
13. Selaocoe: Invocation
14. Selaocoe: Ka Bohaleng / On the Sharp Side
15. Bach: Cello Suite No.5 In C Minor Bwv1011 Iv. Sarabande
16. Selaocoe: Ancestral Affirmations

"Hier is een ster in wording, een briljante instrumentalist, een inventieve zanger en een zelfverzekerde artiest die het publiek in de palm van zijn hand kan trekken"
Tim Cumming, The Arts Desk, januari 2022

"...kan niemand bedenken die zoveel hart en vreugde uitstraalt als Abel Selaocoe... op winnende wijze zijn cello combineert met keelzang, improviserend, het publiek aansporend om te schreeuwen of te klappen, en zijn lichaam te behandelen als een percussie-instrument."
Geoff Brown, The Times, augustus 2021