Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

RUSSIAN ALBUM

JUSSEN, LUCAS & ARTHUR

WORKS BY SHOSTAKOVICH/RACHMANINOV/STRAVINSKY/ARENSKY

CD   1 disc(s)   19-03-2021
Classical

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (voorraad: ruim voldoende)

€ 17.95
Extra info: WORKS BY SHOSTAKOVICH/RACHMANINOV/STRAVINSKY/ARENSKY
Maatschappij: Universal
Label: DEUTSCHE GRAMMOPHON
Barcode: 0028948553716
Artikelcode: 4A0063
Suffix - prefix: 4855371 00289

Arthur & Lucas Jussen (piano)

Het zevende album van Lucas en Arthur Jussen op Deutsche Grammophon bevat muziek voor twee piano's van Rachmaninov, Stravinsky, Shostakovich en Arensky.

'Het is alsof je in een paar BMW's rijdt,' merkte dirigent Michael Schønwandt op nadat hij de Nederlandse broers Lucas (26) en Arthur Jussen (22) had gedirigeerd. Ondanks hun jonge leeftijd maken zij al jaren deel uit van de internationale concertwereld en krijgen zij lof toegezwaaid van zowel pers als publiek. Niet alleen hebben hun albums de platina en gouden status gekregen, ze hebben onder andere ook verschillende Edison Klassiek Publieksprijzen gewonnen.

Met dit album komt het reeds lang geplande voornemen om een album op te nemen met prachtig, krachtig en technisch veeleisend Russisch repertoire nu in vervulling. Niet alleen de prachtige klanken van bekende Russische componisten, maar ook de kunst van de Russische schilder en kunsttheoreticus Wassily Kandinsky inspireerde de broers. 'Voor ons is de weerspiegeling van kleuren de weerspiegeling van muziek,' zegt Arthur, 'en misschien is het in deze donkere tijden goed om wat kleur in je leven te hebben,' zegt Lucas.

Arensky:
 Suite No.1 Op.15 Valse
 Suite No.2 Op.23 'Silhouettes'-'La Coquette'

Rachmaninov:
 Suite No.2 For 2 Pianos Op.17

Shostakovich:
 Concertino In a Minor For 2 Pianos, Op.94

Stravinsky:
 Concerto For 2 Pianos
 Quattro Variazioni
 Preludio E Fuga

"Dit zijn niet alleen twee goede pianisten die samen spelen. Ze voelen het kleinste, individuele beetje interpretatie van elkaar."
Sir Neville Marriner