Gratis verzending vanaf € 20 binnen Nederland

⇒ Naar specifiek zoeken

HUSH

FISCHER, NORA/MARNIX DORR

NORA FISCHER (vocals) & MARNIX DORRESTEIN (electric guitar & vocals)

CD   1 disc(s)   12-04-2018
Classical | Vocal

In stock Levertijd : +/- 1 - 2 werkdagen (kleine voorraad)

€ 21.95
Maatschappij: Universal
Label: UNIVERSAL
Barcode: 0028948169207
Artikelcode: W01081
Suffix - prefix: 4816920 00289

Antonio Caldara:
 Sebben, Crudele (from La Costanza In Amor Vince L'Inganno) 

Antonio Cesti:
 Intorno All'Idol Mio (from Orontea)

John Dowland:
 Can She Excuse My Wrongs

Stefano Landi:
 Augellin 
 
Claudio Monteverdi:
  Oblivion Soave (from L'Incoronazione Di Poppea) 
  Vi Ricorda (from L'Orfeo) 

Henry Purcell:
 Come All Ye Songsters (from The Fairy Queen) 
 Cold Song (from King Arthur)
 Wondrous machine (from Hail! Bright Cecilia)
 Hush, No More (from The Fairy Queen)

Alessandro Scarlatti:
 O Cessate Di Piagarmi (from Il Pompeo) 

Antonio Vivaldi:
 Cum Dederit (from Nisi Dominus)

"Terwijl de meeste musici tegenwoordig proberen via de historische uitvoeringspraktijk zo dicht mogelijk bij een componist uit lang vervlogen tijden te komen maakt zangeres Nora Fischer juist een tegenbeweging. Ze brengt op haar magistrale cd 'Hush' liederen van Monteverdi, Dowland en Purcell naar deze tijd toe. Ze laat zich begeleiden door een gitarist uit de popmuziek en zingt de liederen alsof het hedendaagse ballads zijn. Deze liederen zijn zo eigenzinnig, zo uniek in zijn soort en zo eerlijk qua emotie en expressie dat je gewoon niet kunt stoppen met luisteren. Wat mij betreft is dit qua originaliteit en uitvoering een kandidaat voor de Edisons.
Zing Magazine 80

“This is the most remarkable disc of the year. With HUSH, nothing is usual…the result swings back and forth between uplifting and touching – always fresh and playful and above all, extremely musical. You might even speak elaborately of a paradigm shift. Fischer doesn’t sing like your everyday classical singer, but does everything else while holding on to her technique – more intimate, and infused with a pop & jazz sensibility.”
Het Parool

"Nora Fischer is een klassiek geschoolde zangeres, maar ze verdomt het om in een hokje gestopt te worden. Zodoende doet zij ook aan pop, folk en jazz en dat het liefst door elkaar. Moet kunnen, toch? Nu, van mij mag het zeer zeker, maar dan moet het uiteindelijke resultaat overtuigender zijn dan haar cd HUSH. In een interview met NRC zei Fischer dat zij zo veel mogelijk mensen wil laten horen hoe ‘tijdloos mooi die liedjes van vier eeuwen oud zijn’. Vandaar dat zij met gitarist Marnix Dorrestein samen is gaan kijken ‘wat er gebeurt als je die muziek omzet naar de taal van nu’. Wellicht ben ik er te oud voor, maar als dit de taal van nu is, versta ik hem niet. Er valt niet te ontkennen dat het geheel iets heeft, zeker de bijdrage van de gitarist vind ik bij vlagen spannend. Fischer zingt wat mij betreft wat eenkleurig en emotieloos, waarmee zij het tegenovergestelde bereikt van wat ze beoogde. Ik hoor te veel Emma Kirkby en te weinig Cathy Berberian, bij wijze van spreken. De zeer ingetogen gezongen titelsong Hush, no more van Purcell is wellicht het beste voorbeeld van hoe deze cd klinkt. Op den duur slaat de verveling toe, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen."
Klassieke Zaken Magazine 4-2018